Kjell Meyer om prylar och internet

Kevin Kelly – Wireds medgrundare spånar om framtiden

leave a comment »

Kevin-KellyLisa Bjerre från Internet World träffade den idag 60-årige Kevin Kelly som medgrundade Wired magazine. han är en sann opportunist, entreprenör och ständig elev till livet. ”Min motivation är att maximera mitt lärande. Att skriva är ett sätt att tänka, och att lära sig på. Jag tycker allt är intressant att lära sig om”, säger han.

Men tiden är knapp. Kelly räknar med att han har kvar bara 7000 dagar att leva med utgångspunkt från en amerikansk mans livslängd. En klocka på hans dator räknar ner. Kevin Kelly tror att om 30 år finns inga datorer längre och att status kommer att ersätta pengar som valutan. Om Kevin Kelly bedömning stämmer lever han i 19 år till och får inte se datorn död.

Kevin Kelly var med och spånade fram filmen Minority Report’s framtidsmiljö där datorer sammankopplade med mediala människor förutser framtidens brott. Kelly tror att alla människor kommer att ha sensorer som samlar info från våra kroppar och att dessa kan förutse sjukdomar. Robotar kommer att ha artificiell intelligens och veta allt om os och omvärlden. Allt lagras i molnet.

Det gör att vi inte kommer att behöva köra våra bilar själva i framtiden. Robotarna kommer också i viss grad att ersätta mänsklig vårdpersonal.

Läs hela Lisa Bjerres artikel

Kjell Meyer, foto Wikimedia

Annonser

Written by Kjell Meyer

maj 17, 2013 den 12:14 e m

Publicerat i Kjell Meyer internet

Tagged with ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: