Kjell Meyer om prylar och internet

Internetstatistik: De äldre på internet föredrar: online-film, spel och webbradio

leave a comment »

Äldre människor på internet

SE Stiftelsen för Internetinfrastrukturs årliga undersökning ”Svenskarna och Internet” visar att under 2012 använde drygt 54% av befolkningen över 66 år internet. 18% av dessa surfar dagligen. 

Vanliga aktiviteter på Internet bland de som är äldre är att söka nyheter eller information om resor och produkter samt att använda Internetbank och e-post, skriver internetstatistik.se. Mest vill de äldre se film, spela spel och lyssna på webbradio.

Svenskarna och Internet är en årliga rapport från .SE vilken baseras på undersökningen med samma namn. Den årliga studien av Svenskarnas internet- och mediavanor startades år 2000 som en del av det internationella projektet World Internet Project, skriver internetstatistik.se.

I tabellen ovan framgår hur stor del av de äldre Internetanvändarna som dagligen använder internet för olika aktiviteter.

”28 procent av befolkningen betalar inte sina  räkningar över internet. Det gäller framför  allt de äldre där en majoritet inte betalar
räkningar online. Ju äldre man är, desto  oftare går man till banken. Ju rikare man är, desto mer sällan besöker man ett bankkontor och desto vanligare är det att logga in på sin internetbank.”

”57 procent ser på tv, 45 procent lyssnar på radio, 80 procent läser någon gång en tidning på nätet och 12 procent har någon gång läst en e-bok. Men fortfarande dominerar de traditionella plattformarna den dagliga medieanvändningen.”

Ladda ner: Svenskarna och Internet 2012

Sammanfattning: Kjell Meyer

Annonser

Written by Kjell Meyer

maj 25, 2013 den 11:23 e m

Publicerat i Kjell Meyer internet

Tagged with ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: