Kjell Meyer om prylar och internet

Rykten om iPhone 6: Större skärm, mer RAM och lagring

leave a comment »

iphone6

En rapport från analysföretaget KDB Daewoo Securities Research hävdar att de har kompletta detaljer om kommande iPhone 6, men det finns skäl att ifrågasätta dessa påståenden enligt MacRumors.

Kjell Meyer

Enligt KDB kommer iPhone 6 att komma i två storlekar. Den ena med 4.7-4.8 inch display och en andra med 5.5 inch display. Upplösningen sägs ligga på 1920×1080 (440 ppi) och 2272×1280 (510 ppi) tack vare indium gallium zinc oxide (IGZO-teknik) snarare än polysilicon (LTPS-teknik) som dagens iPhones använder.

Det som får MacRumors tveksamma till ryktet att IGZO-teknik skulle ersätta LTPS-teknik är att det förra erbjuder snabbare elektronrörlighet (electron mobility) och det betyder att LTPS är snabbare och effektivare som skärmteknik. MacRumors konstaterar ändå att KDB:s info om skärmupplösning/storlek stämmer med andra källor. Man vet även att IGZO-teknik börjat bli allt mer populär i större skärmar eftersom den tekniken är enklare att nyttja än LTPS i stora skärmar, skriver MacRumors.

Men ännu regerar LTPS inom smartphone-marknaden.

”Still, it is possible that larger displays at higher pixel density for the iPhone 6 could spur Apple to change its display technology.”

Andra påstående i rapporten från KDB Daewoo Securities Research som sticker ut är att iPhone 6 ska få 2 GB RAM, ett nytt A8 chip, möjligheten att spara upp till 128 GB och en uppgraderad 3.2-megapixel frontkamera. KDB ställer prognosen att baksidans kamera ska förbli en 8 megapixel-kamera.

Ett annat ifrågasättbart påstående i KDB:s rapport är att iPhones 6 operativsystem ska bli iOS 7.2. Det som förväntas är dock att iPhone 6 ska få iOS 8. MacRumours skriver att det saknas evidens för att Apple arbetar på iOS 7.2 för iPhone 6.

Kjell Meyer

Written by Kjell Meyer

februari 3, 2014 den 11:52 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: