Kjell Meyer om prylar och internet

Anna-Karin Hatt: Ett öppet internet utvecklar världen

leave a comment »

 

Igår samlades mer än 400 deltagare från 100 länder i Stockholm för att diskutera hur ett fritt internet kan stödja ekonomisk och social utveckling samt stärkta mänskliga rättigheter, skriver Anna-Karin Hatt på sin blogg om konferensen Stockholm Internet Forum 2014.

Anna-Karin Hatt betonade: ”hur otroligt viktigt det är att vi väljer rätt modell för att förvalta och utveckla vårt fria och öppna internet också framöver”.

När auktoritära regimer flyttar in internets förvaltning i multilaterala fora och öka staters inflytande över internet på civilsamhällets bekostnad är det otroligt viktigt att Sverige söker ett ökat stöd för idén att vi måste fortsätta att reformera och förbättra internets styrning och slå vakt om den flerpartssamverkan för internets förvaltning, som vi idag har, skriver Hatt.

Enligt Anna-Karin Hatt står både hon och Carl Bildt för att ett fritt och öppet internet som skapat tillväxt, utveckling, innovation och som spridit det fria ordet till miljarder människor världen över försvaras.

Sara Anna-Karin Hatt, tidigare Alterå, (1972-) är en svensk politiker (C) som är andre vice partiledare i Centerpartiet och sedan den 29 september 2011 IT- och energiminister.

Kjell Meyer

Written by Kjell Meyer

maj 28, 2014 den 2:23 e m

Publicerat i Kjell Meyer internet

Tagged with ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: