Kjell Meyer om prylar och internet

Om Kjell Meyer

leave a comment »

Kjell Meyer

Kjell Meyer i cyberversion

Jag är egentligen mycket intresserad av hur internet, de sociala medierna och gadgets samspelar i den elektroniska och digitala världen. Tycker det är kul att skriva om allt som händer, hänga med i utvecklingen och skriva av sig genom att blogga. Bloggen funkar också som arkiv.

Intervjuad Kjell Meyer

Vilka sociala medier tycker du är bäst för att kommunicera med andra med liknande intressen?

Kjell Meyer: Facebook är fortfarande bästa sättet, tycker jag. Hade ett aktivt konto men lade ned det, och några andra, för att satsa på Google+, men det gick inget bra. Google+ är fortfarande en spökstad samtidigt som fler verkar vilja byta både från Facebook och till något annat.

Sedan har vi Twitter för snabba meddelanden. Annars gillar jag Tumblr och Soup.

Varför hoppade du av internet efter att ha varit väldigt aktiv på nätet?

Kjell Meyer: Tröttnade på att sitta framför datorn. Ville testa att dra ur pluggen. Men efter att ha raderat det mesta jag hade på webben insåg jag att webben var bättre än jag trodde. Inte att jag var surfberoende eller så direkt. Men ändå. Webben ger lite lycka och kan vara praktiskt.

Hur menar du med praktiskt?

Kjell Meyer: Man kan köpa grejor, sälja, snacka med folk, hitta info, betala räkningar, se kartor, läsa nyheter. Går inte att funka normalt utan nätet idag. Det går helt enkelt inte. Nätet är för inflätat i allt man gör.

Ångar du dig att du blev en antiwebbtaliban?

Kjell Meyer: Nej, jag har inga problem med att radera. Det mesta blir gammalt ändå rätt snabbt. Jag menar. Vem sitter och läser vad man jiddrat eller skrivit om för 1 år sedan? Inte jag. Man får skilja vad man lägger ut på nätet och hur man använder nätet. Jag slutade aldrig använda nätet, men tog paus från att lämna en massa avtryck.

Men nu är du tillbaka och ska skriva och chatta eller?

Kjell Meyer: Mer skriva än chatta denna gång. Tar för mycket tid att tjata om allt möjligt.

Hur ser du på din egen framtid på nätet, som människa, Kjell?

Kjell Meyer: Som människa? Framtid på nätet? Inte möjligt. Det är bara ett nät av datorer och skärmar och en massa text, video ljud och bild.

Ja, men som skrivande webbmänniska då?

Kjell Meyer: Jag tror på fokuserat deltagande. Att inte slösurfa, dö-chatta och tokslösa med fritiden. Framtiden på nätet, min framtid på nätet, ska handla om att skriva och läsa, utbilda mig. Det är som att banta antar jag. Man måste sluta med att käka en massa onödigt godis och feta hamburgare, sluta att vräka i sig tomma sockerkolhydrater. Istället satsa på att äta mindre mängd mat totalt och bara av bättre kvalitet.

Klocka ord. Något mer du vill säga? Några råd till andra kanske som du vill förmedla?

Kjell Meyer: Skaffa en bra skärm, stor, minst 24 tum. Sitt inte som en säck. Sluta fulsurfa på iPhonen. Använd den för att ringa med. Skit i apparna. Identifiera dig inte som webbmänniska.

Annonser

Written by Kjell Meyer

januari 31, 2013 den 9:12 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: